De dames Douma en Boschman worden gefeliciteerd door wethouder Schipper (foto Gemeente Midden-Drenthe).
De dames Douma en Boschman worden gefeliciteerd door wethouder Schipper (foto Gemeente Midden-Drenthe).

Onderzoek naar herinrichting Noord-Zuid route Beilen levert veel reacties op

Algemeen

BEILEN - Het onderzoek naar de herinrichting van de Noord-Zuid route door Beilen heeft de afgelopen weken veel reacties opgeleverd. De gemeente Midden-Drenthe gaat ze gebruiken om dit gebied in de toekomst te verbeteren.

Wethouder Jan Schipper: ,,We vinden het als college belangrijk om gebruikers van deze route en de aanwonenden te betrekken bij nieuwe plannen. Maar liefst 990 mensen hebben gehoor gegeven aan onze oproep om hun mening te geven over de Noord-Zuid route. Hier zijn we heel blij mee.’’ 

Uit het onderzoek kwam onder meer naar voren dat 50 procent van de gebruikers de route gebruikt met een recreatief doel. Denk daarbij aan fietsen en wandelen. Daarnaast vindt 66 procent het veilig en snel oversteken belangrijker dan het snel doorrijden. Wethouder Jan Schipper: ,,Het aandeel fietsers en voetgangers was groter dan wij van tevoren hadden gedacht. Hier moeten we zeker rekening mee houden bij de herinrichting.’’ 

Onder de respondenten werd een aantal cadeaubonnen verloot. De dames Douma en Boschman, beiden uit Beilen, zijn de winnaars. Ze ontvingen hun bonnen vandaag uit handen van wethouder Jan Schipper.

Met de reacties gaat de gemeente aan de slag om ideeën en ontwerpen uit te werken voor een herinrichting van de Noord-Zuid route (de Esweg en gedeeltes van de Linthorst Homanweg en de Asserweg) in Beilen.