George Clooney speelt in 'O brother, where art thou'. De film wordt 15 april vertoond in de Stefanuskerk in Beilen.
George Clooney speelt in 'O brother, where art thou'. De film wordt 15 april vertoond in de Stefanuskerk in Beilen. Beeld uit 'O brother, where art thou'

Road movie en komedie in filmhuizen Midden-Drenthe

Algemeen

WESTERBORK/BEILEN - De Podia Midden-Drenthe hebben met ‘Wild’ en ‘O brother, where art thou’ twee boeiende films geprogrammeerd. ‘Wild’ wordt donderdag 4 april vertoond in de bibliotheek van Westerbork, ‘O brother’ is maandag 15 april te zien in de Stefanuskerk in Beilen.

De hoofdrol in ‘Wild’ wordt vertolkt door Reese Witherspoon. Het filmscript is gebaseerd op de memoires van Cheryl Strayed, waarin ze beschrijft hoe haar leven al jaren in het teken staat van roekeloos, destructief gedrag. Als na een mislukt huwelijk ook haar moeder overlijdt, neemt Cheryl een overhaaste beslissing. Zonder enige ervaring, gedreven door pure vastberadenheid, begint ze aan een wandeling van meer dan 1600 kilometer over de Pacific Crest Trail. Deze road movie uit 2014, die is geregisseerd door Jean-Marc Vallée, is genomineerd voor twee Oscars. De 115 minuten durende film begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.45 uur.

‘O brother, where art thou’ is een film vol komische plots, originele dialogen en dubbelzinnige verwijzingen naar de omzwervingen van Odysseus in het verhaal van Homerus. Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door George Clooney. In het stroomgebied van de Mississippi gaan drie ontsnapte gevangenen in 1937 op zoek naar een eerder verborgen buit. Daarbij is haast geboden, want het geld is verstopt in een huis dat door de aanleg van een nieuwe dam onder water zal verdwijnen. Ook moeten ze een sheriff voorblijven, die vastbesloten is het drietal weer in te rekenen. 

Onderweg doet het drietal zich voor als muzikanten. Daarbij ontmoeten ze uiteenlopende karakters. De muziek in de film is een mix van authentieke opnames uit de jaren dertig en voor de film geschreven country, blues, bluegrass en folksongs. De 107 minuten durende rolprent uit 2000 is geregisseerd door Joel en Ethan Coen. Ook de Stefanuskerk is geopend vanaf 19.45 uur. Hier begint de film eveneens om 20.00 uur.