Afbeelding

De bal rolt weer bij jeugd FIT Boys en vv Beilen

Algemeen

BEILEN - Jongeren mogen sinds 29 april weer samen sporten. CVV FIT Boys en vv Beilen hebben daarom de handen ineen geslagen en samen een plan gemaakt om de jonge voetballers weer te kunnen laten sporten.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen weer samen sporten zonder onderlinge afstandsbeperking. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen ook weer het veld op, maar moeten onderling wel anderhalve meter afstand houden. CVV FIT Boys en vv Beilen hebben samen met gemeente Midden-Drenthe een plan uitgewerkt waarin rekening wordt gehouden met deze voorschriften. Het gevolg is dat de jeugd van beide voetbalverenigingen vanaf woensdag 6 mei weer kan trainen. ,,En daar zijn ze ook wel aan toe. Eindelijk samen met je vriendjes weer lekker bezig zijn op Sportpark Noord-West'', aldus de beide voetbalclubs in een verklaring. Het sportpark blijft buiten de trainingstijden wel gewoon gesloten.

Voor FIT Boys, vv Beilen en alle andere voetbalverenigingen geldt dat het seizoen 2019-2020 erop zit. De competities worden niet meer uitgespeeld. De verenigingen kunnen zich volledig gaan richten op het nieuwe seizoen 2020-2021 en zorgen dat er, onder de dan geldende voorwaarden, weer gevoetbald kan worden. Zowel op trainingen als ook in wedstrijden. De clubs zijn druk doende om alle jeugdelftallen voor volgend seizoen weer samen te stellen en te zorgen voor vakbekwame trainers en enthousiaste leiders.

De overheid heeft aangegeven dat de jeugdtrainingen van de clubs die weer starten, openbaar moeten zijn. Ook niet leden zijn dus welkom. FIT Boys heeft een speciaal contactadres ingesteld voor vragen hierover: ledenadministratie@fitboys.nl. De trainingen zijn vanaf woensdag 6 mei elke maandag en woensdag tussen 16.00 en 20.00 uur voor jeugd van 4 tot en met 18 jaar. De ledenadministrateur kan informatie geven over de exacte tijden voor elke leeftijdscategorie. Meer informatie is ook te vinden op de website van FIT Boys: wwww.fitboys.nl.