De redactie van ‘Fragmenten’ treft voorbereidingen voor de nieuwe uitgave.
De redactie van ‘Fragmenten’ treft voorbereidingen voor de nieuwe uitgave.

Uitgave van blad ‘Fragmenten’ hervat

Algemeen

WESTERBORK - Het kwartaalblad ‘Fragmenten’ van de Historische Vereniging Westerbork zal na de zomer weer verschijnen. De uitgave was stilgezet in verband met de uitbraak van corona.

De kernredactie is nieuwe verhalen aan het voorbereiden. Dat betekent bijzondere historische feiten uit Westerbork en omgeving onderzoeken, schrijvers aansturen en mooie foto’s selecteren.Werkgroepvoorzitter Ben Boers is uitermate verheugd om weer gezamenlijk een de slag te zijn. ,,Voor het eerst verscheen er vanwege corona geen Fragmenten. Het kon niet anders, maar dat was een enorme domper. Gelukkig verschijnt in september of oktober weer een nummer om naar uit te kijken. De editie zal vergelijkbaar zijn met het bevrijdingsnummer, dat enorm is gewaardeerd.’’, aldus Boers.

Ook bestuursvoorzitter Albert Kuper van de vereniging is ‘geweldig blij’ dat de redactie weer aan de slag is. ,,De leden hebben veel begrip getoond voor het niet verschijnen van Fragmenten. We hebben geen wanklank gehoord, maar vanaf heden is het weer ’volle kracht vooruit’.’’