Marloes, nu al werkzaam in De Cerck, neemt het dinercafé per 1 januari over.
Marloes, nu al werkzaam in De Cerck, neemt het dinercafé per 1 januari over.

Dinercafé de Cerck wordt overgenomen

Algemeen

BEILEN - Ondanks de zware coronatijden in de horeca worden er bij Dinercafé de Cerck in Beilen toch plannen gemaakt voor de toekomst. Uitbater Henk Berghuis doet de zaak per 1 januari over aan zijn dochter Marloes. 

Marloes verricht de laatste jaren al heel wat werk in het café-restaurant van haar vader. Sinds februari dit jaar is zij als ZZP’er voor zichzelf begonnen en begeleidt ze volwassenen met een verstandelijke beperking en gezinnen met verschillende problemen in de thuissituatie. Hiervoor is zij zestien jaar in dienst geweest bij Cosis en heeft gewerkt op verschillende locaties voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of psychische beperking. Marloes haar hart ligt dan ook in de horeca én in de zorg. Met de overname van het dinercafé wil zij haar vorige werk met de werkzaamheden in de Cerck combineren. Marloes wil toekomstige cliënten een fijne kleinschalige werkplek bieden. ,,Zo snijdt het mes aan twee kanten”, zo stelt ze. 

Met de overname is het voortbestaan van de Cerck is verzekerd. Behalve het geven van een dagbesteding aan mensen met een verstandelijk beperking, is het plan om de  normale bedrijfsvoering voort te zetten zodra de tijden weer een beetje normaal worden. Dat betekent dat Marloes zeker culturele evenementen als live muziek en theater blijft organiseren. Verder blijft de Cerck voor het publiek gewoon open voor een lekkere lunch, borrel en gezelligheid, zoals dat nu ook het geval is. Huidig directeur Henk Berghuis zal nog enkele dagen in de week werkzaam blijven in de Cerck, zodat zijn afscheid van de horeca niet abrupt is.

Meer informatie over het werk van Marloes in de zorg is te vinden op haar website: www.mbzorgdrenthe.nl.