Dorpshuis De Heugte in Nieuw-Balinge (archieffoto).
Dorpshuis De Heugte in Nieuw-Balinge (archieffoto).

De Heugte in de race voor dorpshuistitel

Algemeen

NIEUW-BALINGE - De Heugte in Nieuw-Balinge is in de race om dorpshuis van het jaar te worden. Er zijn nog vijf concurrenten over. 

De verkiezing wordt georganiseerd door de Brede Overleggroep Kleine Dorpen (BOKD) in Drenthe. Het is het derde achtereenvolgende jaar dat de titel ‘Dorpshuis van het Jaar’ vergeven wordt. Alle dorpshuizen, buurthuizen en MFA’s in Drenthe konden zich inschrijven. Een deskundige jury heeft vervolgens de aanmeldingen beoordeeld en zes finalisten geselecteerd. Naast De Heugte zijn dit buurthuis Het Oor in Hoogeveen, Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord, dorpshuis d’Anloop in Schipborg, dorpshuis De Trefkoel in Gasselte en wijkcentrum De Schulp in Assen.

Alle finalisten krijgen bezoek van een vakjury die bestaat uit Anda Vonk (MFC de SPIL, winnaar verkiezing 2017), Jan Boer (bestuurslid LVKK), Rudolf Bosch (statenlid PvdA) en Adriaan Pals (maatschappelijk ondernemer van Toolbox Emmen). Naast de beoordeling van de vakjury wordt de winnaar bepaald door het publiek dat kan stemmen op www.drentsdorpshuisvanhetjaar.nl. Stemmen kan nog tot en met donderdag 5 november.