De slagroomtaarten werden direct soldaat gemaakt (foto Arjan Jonkers).
De slagroomtaarten werden direct soldaat gemaakt (foto Arjan Jonkers).

Voetbalstrijd om slagroomtaarten

Algemeen

BEILEN - Op Sportpark Noord-West in Beilen is zondag door een grote groep jonge voetballers gestreden om slagroomtaarten. De organisatie van het spektakel was in handen van voetbalschool Football Skills Drenthe (FSD) met medewerking van vrijwilligers van de vv Beilen. 

De trainingen van de voetbalschool staan normaal in het teken van het aanleren van schijnbewegingen, passen en trappen, duelkracht en  doelgerichtheid. De laatste training van de herfstcyclus staat echter traditiegetrouw in het teken van de strijd om de slagroombokaal. De jonge voetballers kunnen dan in toernooivorm laten zien wat ze geleerd hebben. 

De kinderen werden verdeeld in acht teams die in twee leeftijdscategorieën streden om de slagroomtrofee. De winnaars, per categorie, ontvingen per team een overheerlijke slagroomtaart die ter plekke soldaat werd gemaakt.

In maart pakt de voetbalschool de draad weer op en worden de techniektrainingen op de zondagochtend hervat. FSD kijkt nog over de coronaregels toestaan om ook in de tussenliggende periode activiteiten te organiseren.