Afbeelding

Bolletje redt Sinterklaasfeest op Borker scholen

Algemeen

WESTERBORK - Pepernotenfabrikant Bolletje komt dinsdag zelf naar Westerbork om een sinterklaastraktatie af te leveren bij De Lindelaar en De Wegwijzer.

Op beide scholen heerste de afgelopen tijd flinke paniek, omdat er iets misgegaan was met de perpenotenbestelling. Twee maanden geleden waren er al uitdeelzakjes besteld, maar deze kunnen niet op tijd geleverd worden. Omdat er in heel Nederland geen coronaproof uitdeelzakjes meer te krijgen zijn, leek het erop dat de 370 leerlingen op 4 december geen traktratie zouden krijgen.

Juf Laura Smilda van groep 7 van De Wegwijzer kwam daarop in actie. Ze belde stad en land af om de problemen op te lossen, maar zonder succes. Ten einde raad zocht ze contact met Domien Verschuuren van Q Music, die haar live in de uitzending haalde. Via bemiddeling van de zender kon worden geregeld dat Bolletje optreedt als redder. De fabrikant komt dinsdag voorrijden met 400 bekertjes met chocoladekruidnoten en daarmee is het Sinterklaasfeest op de scholen in Westerbork gered.