Blije vrijwilligers uit Midden-Drenthe met hun bloemen.
Blije vrijwilligers uit Midden-Drenthe met hun bloemen.

Vrijwilligers Midden-Drenthe in de bloemen gezet

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Het Servicepunt Vrijwilligerswerk in Midden-Drenthe heeft maandag z’n vrijwilligers in de bloemen gezet. 

Het was maandag de Nationale dag van de Vrijwilliger. Deze landelijke dag is bedoeld om vrijwilligers in het zonnetje te zetten en dat is precies wat het servicepunt heeft gedaan.

Met drie kofferbakken vol met bloemen werd een rondgang gemaakt. Ruth Kleinhuis: ,,Wij troffen veel blije gezichten en hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt. Veel vrijwilligers doen graag iets voor een ander. Ze zetten zichzelf daarbij niet voorop. Je merkte dat het de mensen raakte dat zij nu zélf in het zonnetje werden gezet. Voor vrijwilligers is het niet de gemakkelijkste tijd. Veel activiteiten staan op een laag pitje en vrijwilligers zitten soms noodgedwongen thuis. Wat was deze bloemenactie dan ook ontzettend mooi om te kunnen doen!”

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk zet zich in voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in heel Midden-Drenthe. Wie hierover vragen heeft, kan bellen met Ruth Kleinhuis (088 - 16 51 200) of mailen naar vrijwilligerswerk@welzijnswerkmd.nl.