PET-flessen van FrieslandCampina. Dankzij een speciale 'ritssluiting' zijn de etiketten eenvoudig te verwijderen.
PET-flessen van FrieslandCampina. Dankzij een speciale 'ritssluiting' zijn de etiketten eenvoudig te verwijderen.

FrieslandCampina stapt volledig over op PET-fles

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - FrieslandCampina stapt vanaf februari volledig over 100 procent gerecyclede PET-flessen voor zijn merken in merken Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije. De zuivelproducent loopt met deze stap wereldwijd voorop. 

Omdat een PET-fles alleen gerecycled kan worden als de consument het etiket heeft verwijderd, heeft FrieslandCampina een gloednieuwe ‘ritssluiting’ ontwikkeld die verwijdering eenvoudiger maakt. Dit opent volgens het bedrijf de weg naar het volledig circulair maken van de flesverpakkingen. Op dit moment ligt het percentage PET-flessen bij Friesland-Campina op 20. De zuivelgigant wil uiteindelijk volledig circulair worden. Daarvoor moeten alle verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar worden.

FrieslandCampina maakte vijf jaar geleden al de keuze om over te stappen op PET voor al zijn drinkflessen, omdat PET in potentie volledig circulair is te maken. Bovendien is het in tegenstelling tot glas licht van gewicht en heeft het een lage CO2-voetafdruk. Door alle nieuwe PET-flessen te maken van oude PET-flessen, voorkomt FrieslandCampina de productie van bijna 1,9 miljoen kilo aan nieuw plastic.