Westerbork is levendig en vooral gastvrij. Met een nieuwe promotiecampagne wordt dit nog eens extra onder de aandacht gebracht (foto Erik Buist).
Westerbork is levendig en vooral gastvrij. Met een nieuwe promotiecampagne wordt dit nog eens extra onder de aandacht gebracht (foto Erik Buist).

Westerbork is levendig en vooral gastvrij

Algemeen

WESTERBORK - Westerbork is levendig en vooral gastvrij. Om dit nog eens extra onder de aandacht te brengen wordt een speciale website ‘Gastvrij Westerbork’ ontwikkeld. Verder worden de entrees van het dorp aantrekkelijker gemaakt en krijgt de aanwezigheid van musea als Herinneringscentrum Kamp Westerbork meer aandacht.

De nieuwe promotie-aanpak wordt beschreven in het plan ‘Gastvrij Westerbork’. Het gaat om een initiatief van de gezamenlijke ondernemers in Westerbork, dat financiële steun krijgt van de gemeente Midden-Drenthe, Rabobank Het Drentsche Land en de provincie Drenthe. In totaal stellen zij 127.500 euro beschikbaar voor uitvoering van het plan. 

,,We zijn erg blij dat we nu de handen uit de mouwen kunnen steken. Met deze financiële impuls kunnen we Westerbork online beter vindbaar maken. De marketing van het dorp krijgt een boost en de verbinding met onze omgeving - zoals het herinneringscentrum Kamp Westerbork en Orvelte - gaan we beter vorm geven’’, zegt Sander Vos, voorzitter van de Stichting Levendig Westerbork. 

Ook wethouder Dennis Bouwman van de gemeente Midden-Drenthe is enthousiast over het initiatief, dat moet zorgen dat het centrum van Westerbork aantrekkelijk en levendig blijft. ,,Het is mooi dat de ondernemers in Westerbork dit initiatief hebben genomen. De gemeente Midden-Drenthe ondersteunt dit graag. Westerbork is een levendig en gastvrij dorp. Met dit plan worden mooie stappen gezet om dit voor de toekomst te behouden. Zeker in deze tijd, waarin ondernemers het moeilijk hebben, is dat erg belangrijk”, aldus Bouwman.

Frank Schröer, centrummanager van Westerbork, is verantwoordelijk voor de uitvoering van het plan waarvoor twee jaar is uitgetrokken. ,,We willen de sterke punten van Westerbork benadrukken. Dan gaat het over het kleinschalige, het dorpse karakter, de verbondenheid tussen inwoners en het landschap. Maar ook de gezelligheid door de horeca, het winkelaanbod, de aantrekkingskracht op toeristen en vooral de gastvrijheid van Westerbork’’, aldus Schröer. ,,Op de nieuw te bouwen website Gastvrij Westerbork zullken we helder beschrijven wat de kracht is van Westerbork, wat er te doen is, waar je kunt eten en drinken, welke winkels er zijn en waar je kunt overnachten. Vooral zullen we uitdragen dat Westerbork gastvrij is. Dat geldt voor voor de horeca, de ondernemers en de inwoners van het dorp.’’

Behalve naar online promotie gaat een deel van het geld ook naar een plan voor jongeren in Westerbork. Sander Vos: ,,Wat willen zij in Westerbork zien en hebben? Daar is nu te weinig aandacht voor. Daarnaast gaan we in gesprek met de huidige musea in het dorp om te kijken of we hun zichtbaarheid kunnen verbeteren. Met het Herinneringscentrum Kamp Westerbork praten we al over de bewegwijzering naar het centrum, maar ook over een popupmuseum in het dorp. Ook willen we heel graag aan de slag om de wandel- en fietsroutes uit te breiden. En er zijn plannen om de entrees van het dorp een aantrekkelijkere, gastvrije uitstraling te geven. De komende jaren kunnen we flink aan de slag’’, zo besluit Vos.