Het nieuwe test- en vaccinatiecentrum op het TT-circuit (foto GGD Drenthe).
Het nieuwe test- en vaccinatiecentrum op het TT-circuit (foto GGD Drenthe).

Vaccineren op TT-circuit van start

Algemeen

ASSEN - GGD Drenthe is gisterochtend in het nieuwe Test- en Vaccinatiecentrum Drenthe gestart met het vaccineren tegen corona. Het centrum is ingericht bij het TT-circuit in Assen. Als eerste zijn de zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen aan de beurt. 

De afgelopen weken is met man en macht gewerkt aan het realiseren van een vaccinatielocatie die aan alle eisen voldoet. Hans Kox, directeur publieke gezondheid van GGD Drenthe: ,,We zijn heel blij dat we kunnen beginnen met vaccineren. We hebben hier met onze medewerkers en partners in een recordtijd een heel goed test- en vaccinatiecentrum opgebouwd en dan is het mooi om te zien dat het werkt zoals het bedacht is.”

GGD Drenthe vaccineert 250 tot 300 zorgmedewerkers per dag. Hiervoor zijn in eerste instantie vijf vaccinatiestraten in gebruik. Via het landelijke nummer worden afspraken ingepland. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, kan de GGD uitbreiden tot ruim 30.000 vaccinaties per week. Het test- en vaccinatiecentrum is 7 dagen per week geopend tussen 9.00 en 17.00 uur. Als het nodig is worden de openingstijden verruimd.

Het centrum ligt bij het TT circuit. Het adres is De Haar 11 in Assen. Met de auto volgt men de A28 tot de afslag 31A (Assen Zuid). Ter plekke verlaat men de auto om lopend het complex binnen te gaan. De locatie is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Stadsbuslijn 1 vertrekt vanaf het centraal station en gaat rechtstreeks naar het TT-circuit. De bushalte zit aan het Jack Middelburgplein, aan de noordzijde van het circuit. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar de vaccinatielocatie.

Op www.coronavaccinatie.nl zijn vragen en antwoorden te vinden over de veiligheid van de vaccinatie, de keuze en volgorde van vaccineren, de landelijke aanpak en de verschillende soorten coronavaccins. Daarnaast is het landelijke nummer 0800 - 1351 bereikbaar voor alle algemene vragen over corona en coronavaccinaties (zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur).