Voorlezen is belangrijk voor kinderen.
Voorlezen is belangrijk voor kinderen.

Biblionet Drenthe in actie voor Beatrix Kinderziekenhuis

Algemeen

DRENTHE - Biblionet Drenthe organiseert vrijdag een inzamelingsactie voor het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Tijdens een live-uitzending over voorlezen wordt geld ingezameld. 

Het gaat om een gezamenlijke actie van de bibliotheken in de noordelijke drie provincies. Aanleiding voor de inzamelingsactie is het spannende kinderboek ‘Loep en de Pyroman’, geschreven door de Groninger Allart Hakvoort. Van de opbrengst van elk verkocht boek doneert hij 40 procent aan het Beatrix Kinderziekenhuis. De bibliotheekorganisaties hebben samen 100 exemplaren van het boek ingekocht en verdubbelen de donatie die hun aankoop heeft opgeleverd.

De bibliotheken willen echter nog meer voor het ziekenhuis doen en komen daarom  met een live-uitzending over Loep en het belang van voorlezen aan kinderen. De uitzending moet mensen niet alleen stimuleren om vaker voor te lezen, maar ook leiden tot extra donaties. Ook is de uitzending een stimulans voor de verkoop van het boek en ook dat is goed voor het Beatrix Kinderziekenhuis.

Annelies Bakelaar, bestuurder van Biblionet Drenthe, is enthousiast over deze gezamenlijke actie: ,,Als bibliotheken zijn wij voortdurend bezig met het stimuleren van leesplezier en leesvaardigheid, zowel on- als offline. We hopen dat dit initiatief na vrijdag een vervolg krijgt en dat meer schrijvers dit voorbeeld gaan volgen.’’

De live-uitzending is van 16.00 tot 16.45 uur te volgen op de website van Biblionet Drenthe www.biblionetdrenthe.nl. Arno van der Heyden gaat in gesprek met schrijver Allart Hakvoort, voorleesconsulent Renske Thalen en Barbara Baijens van het Beatrix Kinderziekenhuis. Gedurende de uitzending kunnen kijkers een donatie doen. 

Het is voor het eerst dat de noordelijke bibliotheekorganisaties samen optrekken in actie voor een goed doel. Samen vertegenwoordigen ze zo’n 120 bibliotheken in Friesland, Groningen en Drenthe.