Afbeelding
Picasa

Ondersteuning voor ondernemers nog beter

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Het programma Ik Ben Drents Ondernemer draagt al jaren met verschillende partners bij aan het behoud en de groei van de werkgelegenheid, adviseert ondernemers bijvoorbeeld in tijden van corona en zorgt voor economische versterking. Het programma werkt prima, maar gaat nog beter worden.

Dat komt doordat alle twaalf de Drentse gemeenten, de gemeente Hardenberg, NHL Stenden Hogeschool, HanzeHogeschool Groningen, Drenthe College, Alfa-college en VNO-NCW/ MKB Noord nu officieel partner zijn geworden. Dankzij deze bredere samenwerking, worden ondernemers in Drenthe nog beter ondersteund.

Door de toevoeging van de verschillende partijen, wordt er (nog) meer ingezet op onderwerpen als digitalisering, impact ondernemen en de overgang van de huidige naar de groene economie. Een andere wijziging is één gezamenlijk loket waar de ondernemer terecht kan. Ook wordt er breder samengewerkt waardoor de activiteiten, kennis en advisering voor de ondernemer gebundeld en effectiever zijn. Het versterken van de concurrentie- en innovatiekracht van het (startende) Drentse bedrijfsleven is belangrijk. 

Voorzitter Henk Brink: ,,We willen het vooral voor de ondernemer zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk maken. Dankzij dit partnerschap gaan ondernemers, kennisinstellingen en overheden samenwerken om te komen tot slimme en innovatieve oplossingen. Dit is goed voor de Drentse economie, en daarmee goed voor de Drentse ondernemer.”