Afbeelding

Drenthe-dekens voor horeca-ondernemer met terras

Algemeen

DRENTHE - De provincie Drenthe stelt gratis Drenthe-dekens beschikbaar voor horecaondernemers met een terras. Het gebaar is bedoeld als hart onder de riem in deze moeilijke coronatijd.

De actie werd eind 2020 al aangekondigd vlak voordat de horecaondernemers als eerste hun zaken moesten sluiten. Vanwege de lockdown werd in eerste instantie besloten tot uitstel. De provincie en Marketing Drenthe willen nu echter niet langer wachten en de horeca morele steun bieden.

Gedeputeerde Henk Brink: ,,Wij realiseren ons dat alle ondernemers, ook in andere sectoren, hard worden getroffen door de coronacrisis en in een zeer onzekere en moeilijke tijd verkeren. Ondanks dat het perspectief ontbreekt, starten we nu toch deze actie om de horecaondernemers te steunen. Met de Drenthe-dekens kunnen gasten, als de horeca weer open mag, langer warm buiten zitten op de terrassen in onze Oerprovincie.”

Ondernemers kunnen de dekens aanvragen tot en met 10 maart via de website van Marketing Drenthe. In de week van 15 maart horen de ondernemers waar en wanneer zij hun dekens kunnen ophalen. De ophaaldagen zijn gepland op maandag 22 en dinsdag 23 maart. Er wordt gewerkt met afhaalpunten verspreid over de provincie om de reistijd zo kort mogelijk te houden en met tijdsblokken om het afhalen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Naast de actie met de gratis Drenthe- dekens kondigde de provincie eind vorig jaar ook de subsidieregeling ‘energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten’ aan. Deze subsidieregeling is uitgewerkt en wordt op korte termijn, na besluitvorming door Gedeputeerde Staten, opengesteld voor horecaondernemers.