Ron Naranjo, samen met Annemiek Smegen eigenaar van QUENO Sport & Fitness, maakt zich klaar voor de actie van zaterdag (foto Olaf van Kampen).
Ron Naranjo, samen met Annemiek Smegen eigenaar van QUENO Sport & Fitness, maakt zich klaar voor de actie van zaterdag (foto Olaf van Kampen).

QUENO Sport & Fitness neemt deel aan protestactie

Algemeen

WESTERBORK - QUENO Sport & Fitness in Westerbork doet zaterdag mee aan de landelijke actie waarmee gepleit wordt voor de heropening van sportcentra. Hiervoor wordt een deel van de apparatuur tijdelijk naar buiten verplaatst.

,,Zaterdag vragen wij, samen met honderden andere fitnesscentra, om aandacht. Aandacht voor gezondheid en herstel. Sportcentra en yogastudio’s hebben een belangrijke rol te vervullen op dit gebied en krijgen momenteel niet de kans om dit te doen. We geven zaterdag coronaproof buitenfitness en groepsles. We gaan letterlijk de straat op”, aldus Annemiek Smegen van QUENO Sport & Fitness Westerbork.

Drie miljoen Nederlanders hebben door de coronasluiting van de fitnesscentra het afgelopen jaar niet of beperkt kunnen sporten. Momenteel zijn meer dan 2500 fitnesscentra gesloten en dat heeft gezondheidsgevolgen. Toch is gezond bewegen in de sportschool volgens de sector heel goed mogelijk en veilig op 1,5 meter afstand.

Niet sporten zorgt voor overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, verminderde immuniteit, stress, depressie, burnout, hart- en vaataandoeningen en meer. Volgens de fitnesscentra is het tijd voor een aanpak gericht op gezondheid en herstel. Fitnessondernemers begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met deze actie slaakt de sector een noodkreet.

Zaterdag start QUENO Sport & Fitness om 9.00 uur aan de Hoofdstraat 55 in Westerbork met een shape groepsles. Vervolgens kan er van 10.00 tot 13.00 uur getraind worden op de fitnesstoestellen die buiten op veilige afstand worden neergezet. Voor meer informatie kan men kijken op queno.nl/agenda.