Fenna Bolding uit Hooghalen wordt de nieuwe voorzitt
Fenna Bolding uit Hooghalen wordt de nieuwe voorzitt

Fenna Bolding nieuwe voorzitter GroenLinks Drenthe

Algemeen

HOOGHALEN - Fenna Bolding uit Hooghalen wordt de nieuwe voorzitter van GroenLinks Drenthe. Ze volgt per 1 mei Arie Meerman op, die het bestuur van de Drentse afdeling van GroenLinks zeven jaren heeft voorgezeten. 

Bolding is opgegroeid in Drenthe, vertrok voor haar studie naar Groningen en daarna voor werk naar de Randstad. Daar was zij actief betrokken bij het ontstaan van het landelijke GroenLinks. Van 1986 tot 1995 was ze lid van de Eerste Kamer, destijds de jongste en de enige vrouw in het Seniorenconvent. Samen met Bas de Gaay Fortman en Joop Vogt vormde Bolding de eerste fractie van GroenLinks in Den Haag.

In 1999 keerde de Drentse terug naar de provincie van haar jeugd. Ze woont in Hooghalen en werkt als adviseur bij CMO STAMM, kenniscentrum en adviesbureau voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast was ze onder meer actief als voorzitter van de stichting die multiculturele ontmoetingsdiners organiseerde in de voormalige kassen van Jan Voortman in Oranje.

,,Steeds meer mensen verlangen naar een samenleving die sociaal is en duurzaam, met ruimte voor ambitie en initiatieven van onderop, brede welvaart voor iedereen en meer perspectief voor jongeren. Daar hebben we een sterk GroenLinks voor nodig’’, aldus de nieuwe voorzitter.