Hennita Schoonheim (foto Twitter).
Hennita Schoonheim (foto Twitter).

Schoonheim nieuwe topvrouw Acanthis

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Hennita Schoonheim is benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van zorgorganisatie Acanthis. De inwoonster van Hoogeveen begint op 1 juni met haar nieuwe baan. 

Acanthis is de overkoepelende organisatie van zelfstandige hospices in Drenthe. Er wordt hulp geboden aan mensen die keuzes moeten maken over de laatste fase van het leven. Wat is de beste plek om te sterven en hoe kunnen vrijwilligers, geliefden en mantelzorgers hierbij een rol spelen? Dit zijn de vragen waar Acanthis antwoorden op geeft.

Hennita Schoonheim is 49 jaar, getrouwd en moeder van twee pubers. Ze heeft in haar loopbaan voor zorg- en welzijnsorganisaties gewerkt en heeft daarnaast ervaring opgedaan in de gemeentepolitiek en in toezichthoudende functies. De laatste jaren werkte ze als netwerkcoördinator palliatieve zorg in Drenthe en Steenwijkerland. In die functie werkte ze al samen met Acanthis en met de hospices in Drenthe. Daardoor kent ze de vraagstukken, de regio en de samenwerkingspartners in de regio goed.  

Acanthis wil in de komende jaren meer vrijwilligers aan zich binden voor stervensbegeleiding in de thuissituatie of in verpleeg- en verzorgingshuizen. Schoonheim moet aan dit proces leiding geven.