Afbeelding

Gratis webinar over nieuwe wet voor verenigingen

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Welzijnswerk Midden-Drenthe organiseert op 21 april een gratis webinar over een nieuwe wet die veel gevolgen heeft voor verenigingen en stichtingen.

Vanaf 1 juli moeten vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). In deze wet zit een uitbreiding van de aansprakelijkheid van bestuursleden. Het is belangrijk om hierop goed voorbereid te zijn. Zo zijn bestuursleden in de toekomst persoonlijk aansprakelijk als zaken binnen de vereniging misgaan. 

Om aan de wet te voldoen, moet een aantal zaken worden geregeld en vastgelegd. Waar het precies om gaat, wordt uitgelegd tidens de webinar van Welzijnswerk Midden-Drenthe. In ongeveer een uur krijgen de deelnemers inzicht in de gevolgen van de nieuwe wet. 

Het webinar begint om 19.30 uur. Aanmelden kan op https://bit.ly/39plSiS. Na het webinar is het tijd om aan de slag te gaan. Om de zaken goed te kunnen regelen is een WBTR-stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan wordt aangeboden met een korting van 50 procent en kost 120 euro. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Dirk Otten via d.otten@welzijnswerkmd.nl.