Afbeelding

OV-café over openbaar vervoer van de toekomst

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Reizigersvereniging Rover organiseert op 22 april een OV-café over het openbaar vervoer in Noord-Nederland. Iedereen kan online meepraten over het bus- en treinvervoer in de toekomst.

Behalve reizigers praten politici en OV-professionals vanuit hun eigen huiskamer mee over het openbaar vervoer van de toekomst in Friesland, Groningen of Drenthe. De provincies zijn momenteel bezig met het opstellen van een visie en volgens Rover is het daarom nu een goed moment voor reizigers om ook mee te denken. 

Tijdens de digitale bijeenkomst worden er presentaties gegeven door Pedro Peters, directeur OV-NL, en Rover-directeur Freek Bos. Vervolgens worden in kleinere groepen de plannen per provincie onder de loep genomen. Na afloop kunnen deelnemers over hun ideeën en wensen in gesprek gaan met gedeputeerden van provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Wie deel wil nemen, kan zich aanmelden via www.rover.nl/ovinhetnoorden. Het digitale OV-café vindt plaats op donderdag 22 april van 19.00 tot 21.30 uur. Deelname is gratis.