Sipke Wiersma van Bos en Ommetje-groep Witteveen ontvangt de cheque uit handen van Dennis Bouwman (foto Gemeente Midden-Drenthe).
Sipke Wiersma van Bos en Ommetje-groep Witteveen ontvangt de cheque uit handen van Dennis Bouwman (foto Gemeente Midden-Drenthe).

Voor 30.000 euro aan MOEK-prijzen uitgereikt

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - De gemeente Midden-Drenthe heeft vandaag 30.000 euro verdeeld onder de deelnemers aan de prijsvraag Mooi Op Eigen Kracht (MOEK). 

MOEK heeft tot doel bewoners te ondersteunen bij het realiseren van plannen die de eigen woonomgeving aangenamer maken. In totaal werden zeventien plannen ingediend, die de jury allemaal beloonde met een bijdrage. Dit werd bekend gemaakt nadat de deelnemers hun projecten vanochtend gepresenteerd hadden.

Twaaf projecten kregen een geldbedrag tussen de 850 en 1700 euro. De overige vijf kregen een hoger bedrag. Er gaat 5.600 euro naar de Bos en Ommetje-groep in Witteveen voor de aanleg van een voedselbos. Rondje Beilen kreeg 4.100 euro voor het verder ontwikkelen van buurtgerichte wandelroutes. Werkgroep Broekbosje Lievingerveld werd verrast met 3.500 euro voor de aanplant van een voedselbos en bomen. Werkgroep Moeshoek Plaatselijk Belang Broekstreek spekte de kas met 2.400 euro voor een irrigatiesysteem in de gezamenlijke moestuin. Dierenweide Stroomdal gaat een duurzame siervogelvolière en kreeg daarvoor 2.400 euro.

Wethouder Dennis Bouwman kijkt met veel enthousiasme terug op de presentaties: ,,We vinden het geweldig dat onze inwoners zo fanatiek aan de slag zijn gegaan om plannen voor MOEK te bedenken. De creativiteit spatte ervan af. Er is door iedereen veel werk verzet en dat heeft mooie resultaten opgeleverd! Vooral in coronatijd is dat zeker een compliment waard.”

Bij vorige edities van MOEK presenteerden deelnemers hun plannen vanuit kraampjes in de raadzaal. Vanwege corona was de opzet dit jaar anders. Alle deelnemers hebben hun plannen via filmpjes digitaal aan de jury gepresenteerd. De presentaties waren live via de website van de gemeente te volgen. Hier is volop gebruik van gemaakt.

De jury bestond uit Renate Snoeijing, Rolf Albring en Kees Kuik. Wethouder Dennis Bouwman reikte de prijzen uit aan de winnaars. Op www.middendrenthe.nl/moek staat een volledig overzicht van de verdeling van de prijzen.

Harry Tijms en Willem Prins van Rondje Beilen met de MOEK-cheque. Rechts Dennis Bouwman (foto Gemeente Midden-Drenthe).