Theatervoorstelling 'Overbruggen' gaat over jongeren in de laatste dagen van de oorlog in Diever en Dwingeloo.
Theatervoorstelling 'Overbruggen' gaat over jongeren in de laatste dagen van de oorlog in Diever en Dwingeloo.

Theatervoorstelling over laatste oorlogsdagen in Dwingeloo

Algemeen

DWINGELOO - Roestvrij Theater speelt vanaf 4 mei een voorstelling die gaat over de laatste oorlogsdagen in Diever en Dwingeloo. De spelers, jongeren, hebben hiervoor de oudste inwoners uit de omgeving geïnterviewd. 

De voorstelling is getiteld ‘Overbruggen’. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de 9-jarige Hendrik Hessels, die niets anders kent dan oorlog. Hij weet niet beter dan dat de wereld er één is van strijd, verzet en schaarste. Vrede en verdraagzaamheid zijn hem volslagen onbekend. Wat is dat eigenlijk waar de mensen zo naar verlangen?

Bij de voorbereiding van deze productie zijn ouderen uit Diever en Dwingeloo geïnterviewd door de jonge spelers. Zij vertelden de jeugd over hun ervaringen tijdens de oorlogsjaren. Dit diende als de inspiratie voor de spelers. 

Roestvrij Theater speelt ‘Overbruggen’ in samenwerking met Theater na de Dam. Behalve op 4 mei zijn er uitvoeringen op 7 en 8 mei. Ze zijn alleen via een livestream te volgen via zoom. Dit is niet gratis. Meer informatie is te vinden op www.roestvrijtheater.nl.