Dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo beschikt sinds kort over flexplekken.
Dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo beschikt sinds kort over flexplekken.

Flexplekken in dorpshuis Dwingeloo

Algemeen

DWINGELOO - Dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo beschikt sinds kort over zogenaamde flexplekken. De werkplekken worden per dagdeel verhuurd.

Het nieuwe initiatief past helemaal bij de huidige coronatijd. Veel mensen werken thuis en de verwachting is dat ook na corona vaker zal gebeuren. Niet iedereen beschikt thuis echter over een plek waar ongestoord en veilig gewerkt kan worden. Daarom zijn in een zaal van Over Entinghe vier werkplekken ingericht.

De flexplekken worden voor 7,50 euro per dagdeel verhuur. Dat is inclusief koffie, thee en het gebruik van wifi. De bureaus en bureaustoelen zijn ter beschikking gesteld door Univé. Margriet Steenbergen zorgde voor een fraai aankleding door haar kleurige schilderijen op te hangen. Naast de flexplekken is er een aparte ruimte met leestafel beschikbaar. Deze is bedoeld voor een kop koffie of thee, voor een praatje of het ontvangen van gasten. De gehele inrichting en ventilatie voldoen aan de Covid-19 richtlijnen.

Inmiddels zijn de flexplekken al volop in bedrijf. Behalve thuiswerkers maken ook scholieren er gebruik van voor het maken van hun huiswerk. Studenten zitten er voor het schrijven van hun scriptie. De gebruikers zijn enthousiast. ,,Het is leuk om op deze werkplek andere collega-ondernemers te ontmoeten. Goed voor je netwerk en nieuwe inzichten’', aldus Femke Heythekker, een van de flexplekwerkers. Meer informatie is te vinden op www.overentinghe.nl.