Een lege wachtruimte bij een van de priklocaties van GGD Drenthe. Het wachten is op meer vaccinvloeistof.
Een lege wachtruimte bij een van de priklocaties van GGD Drenthe. Het wachten is op meer vaccinvloeistof.

100.000ste coronavaccinatie door GGD Drenthe

Algemeen

DRENTHE - GGD Drenthe heeft vandaag op een van haar drie priklocaties de 100.000ste coronavaccinatie gezet. Er wordt gevaccineerd in Emmen, Assen en Hoogeveen en binnenkort ook in Meppel. 

De GGD benadrukt dat zij qua locaties en personeel al geruime tijd klaar is om veel meer vaccinaties uit te voeren. Het wachten is op de levering van meer vaccinvloeistof. Zodra dit gebeurt, zal de grens van 200.000 prikken volgens de GGD snel bereikt worden. Het gaat om eerste en tweede vaccinaties.

GGD Drenthe is in januari gestart met het inenten tegen corona. De groep die inmiddels gevaccineerd is, bestaat uit zorgmedewerkers, mensen geboren in en voor 1954, mensen met het Syndroom van Down en mensen met ernstig overgewicht. Volgende week wordt begonnen aan mensen die in 1955 zijn geboren. 

GGD Drenthe heeft honderden extra mensen aangenomen voor de bestrijding van corona. Dit is nodig voor bron- en contactonderzoek, testen, de regionale informatielijn en het vaccineren. De vaccineerders van GGD Drenthe zetten momenteel tussen de 15.000 en 17.000 prikken per week. Qua capaciteit is GGD Drenthe al geruime tijd klaar om veel meer mensen te vaccineren. Zowel wat betreft personeel als locaties. De bestaande drie locaties worden nog maar gedeeltelijk gebruikt en een vierde locatie in Meppel is zo goed als klaar voor gebruik. 

Als alle locaties maximaal draaien heeft GGD Drenthe de beschikking over 61 vaccinatie(loop)straten. Verwacht wordt dat hiermee straks 7140 tot 8540 mensen per dag geprikt kunnen worden. Begin juni kunnen dit in totaal rond de 60.000 vaccinaties per week zijn. Dat is ongeveer vier keer zoveel als nu. 

Op rijksoverheid.nl is te zien wanneer welke leeftijdsgroep gevaccineerd wordt.