Splinter Chabot is de komende interviewgast van Biblionet Drenthe (foto Anton Corbijn).
Splinter Chabot is de komende interviewgast van Biblionet Drenthe (foto Anton Corbijn).

Interview met Splinter Chabot bij Biblionet Drenthe

Algemeen

DRENTHE - De bibliotheken van Biblionet Drenthe organiseren woensdag 12 mei voor de derde keer een livestream interview. Deze keer is schrijver, programmamaker en politicoloog Splinter Chabot te gast.

Chabot was de afgelopen tijd ook op tv te zien in zijn eigen talkshow SPLINTR! Hierin ontving hij jonge, spraakmakende en niet alledaagse gasten uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media. Daarnaast verschijnt Chabot regelmatig in diverse praatprogramma’s. In het najaar van 2019 werd Chabot verkozen tot ‘Best Dressed Man’ van het jaar door Esquire.

Begin 2020 verscheen zijn debuutroman ‘Confettiregen’, een verhaal over een jongen en zijn worsteling met en zoektocht naar zichzelf. Over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. In november 2020 is zijn tweede boek ‘Roze Brieven’ verschenen. Een bundeling van de meest bijzondere reacties die hij ontving na de verschijning van ‘Confettiregen’. Samen met twee andere auteurs werkt Chabot momenteel aan 3PAK, het geschenk van de Boekenweek voor Jongeren. 

Splinter Chabot is verder actief in de politiek. Zo was hij van 2017 tot 2019 landelijk voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD).

Matijs Lips gaat naar aanleiding van het boek ‘Confettiregen’ met Splinter Chabot in gesprek over ‘het zoeken naar wie je bent’. Lips is docent aan Volta Beilen, de school voor voortgezet onderwijs, en werd in 2018 uitgeroepen tot ‘beste docent Nederlands’. Een aantal van zijn leerlingen zal via een online verbinding vragen over ‘Confettiregen’ aan Chabot stellen. Ook het publiek thuis kan via de chat vragen voorleggen.

Iedereen kan dit interview live meekijken op woensdag 12 mei vanaf 19.30 uur via het YouTube kanaal van Biblionet Drenthe. De link is te vinden via de website www.bibliothekendrenthe.nl. Leden van de bibliotheek kunnen het interview ook later terugkijken.

Nu het al een tijd niet mogelijk is activiteiten in de bibliotheken te organiseren, zijn de bibliotheken zich gaan richten op online evenementen waaronder livestream interviews. Het eerste interview in deze reeks was op woensdag 10 maart met Pauline Broekema en op 7 april was een interview met filosofe Eva Meijer. Deze zijn terug te kijken via de website www.bibliothekendrenthe.nl.