Afbeelding

Nieuw boek nodigt uit tot ontdekkingsreis langs ‘Drentse Parels’

Algemeen

DRENTHE - Drenthe kent heel veel originele bedrijven en mensen die bijzondere producten maken. 150 van deze verrassende en originele adressen zijn nu gebundeld in het boekje ‘Drentse Parels’.

Schrijfster Anneke Boekee uit Zuidwolde wilde een boek te maken voor toeristen en inwoners om de provincie op een bijzondere manier te ontdekken. Ze werkte hiervoor nauw samen met grafisch ontwerpster Japke Pol uit Broekhuizen. ‘Drentse Parels’ bevat tips, onderverdeeld in overzichtelijke hoofdstukken met beeldmateriaal en duidelijke landkaartjes. De provincie Drenthe gaf financiële ondersteuning aan het project.

Als organisator van onder meer het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen en het Wolfeest in Balloo kende Boekee al veel originele bedrijven, creatieve en kunstzinnige mensen die producten maken die een groter publiek verdienen. Marketing Drenthe en lokale Tourist Info’s leverden ook talloze adressen aan. Het resultaat was een grote ontdekkingsreis. Alle uithoeken van de provincie werden bezocht en elk bezoek leverde weer nieuwe interessante adressen op. Zelfs mensen die hun hele leven in Drenthe wonen, zullen verbaasd zijn over de vele verborgen pareltjes.

‘Drentse Parels’ telt 180 pagina’s boordevol unieke ideeën. De 150 tips voor de mooiste plekjes en origineelste adressen zijn opgedeeld in verschillende rubrieken: avontuur, de meest bijzondere campings, slapen, eten, wijngaarden, groen, streekproducten, kunst en kunstzinnigheid, mooie ambachten en meer. Het meest onder de indruk waren Boekee en Pol van de boeiende verhalen over hoe mensen hun hart volgen, hun leven een andere wending gaven en nu iets doen waarvan ze zeggen ‘het voelt niet als werk’. Blije verhalen die ‘Drentse Parels’ volgens de auteur extra leeswaardig maken.

‘Drentse Parels’ is binnenkort verkrijgbaar in de boekhandel.