Teun Bruulsema tijdens het onderdeel meters maken ofteel zo ver mogelijk lopen in 6 minuten.
Teun Bruulsema tijdens het onderdeel meters maken ofteel zo ver mogelijk lopen in 6 minuten.

Jonge DOS-atleten presteren goed

Algemeen

DWINGELOO - Diverse jeugdleden van atletiekvereniging DOS uit Dwingeloo hebben donderdag deelgenomen aan een onderlinge wedstrijd. Er werd goed gepresteerd.

De jonge atleten tot en met elf jaar kwamen op vijf onderdelen in actie. De 10-jarige Kato Smits was de oudste van de DOS-deelnemers. Zij presteerde op alle onderdelen goed, maar bij de zes minuten rennen spande ze de kroon door een afstand van 1400 meter te halen. Dit is een nieuw clubrecord. Teun Bruulsema kwam uit in dezelfde categorie bij de jongens en verbeterde zich bij het verspringen tot 2,40 meter. 

Ook de 9-jarige Luuk Jonkman verbeterde zich flink bij het verspringen en haalde 2,75 meter. In dezelfde categorie deden bij de meisjes Iris Bode en Silke Kootstra mee. Iris verbeterde zich op maar liefst vier onderdelen en kwam op het onderdeel hoogspringen tot een prima 80 centimeter. Silke verbeterde zich op twee onderdelen en evenaarde haar eigen clubrecord met meters maken. Op alle andere onderdelen zit ze heel dicht bij de clubrecords. 

Maud Bruulsema en Merci Germalem zijn nog een jaar jonger. Maud zette mooie prestaties neer. Zo wist zij de medicijnbal van 1,5 kilo drie meter ver te stoten. Ook Merci wist zichzelf weer flink te verbeteren. Tijdens de 4 minuten-loop haalde zij de 750 meter. 

De jongste DOS-atleet was Axelle Hoeve, die uitkwam bij de C pupillen. Zij verbaasde door over een hoogte van 80 centimeter te springen. Ook de 800 meter die ze tijdens de 4 minuten-loop neerzette, was een knappe prestatie.