Wethouder Erjen Derks op IKC de Bosvlinder. Hij nam kookboeken mee waarin ook het winnende pizzarecept staat (foto Gemeente Midden-Drenthe).
Wethouder Erjen Derks op IKC de Bosvlinder. Hij nam kookboeken mee waarin ook het winnende pizzarecept staat (foto Gemeente Midden-Drenthe).

IKC de Bosvlinder wint Kindermenu 2.0

Algemeen

HOOGHALEN - IKC de Bosvlinder in Hooghalen is winnaar geworden van Kindermenu 2.0. De kinderen van het centrum stuurden het recept in voor een gezonde pizza.

Kindermenu 2.0 is een provinciale receptenwedstrijd die kinderen spelenderwijs kennis wil laten maken met eerlijk voedsel uit de regio. De winnende inzendingen uit de twaalf Drentse gemeenten zijn gebundeld in het ‘Kindermenu 2.0 kookboek’. Ze zijn ook echt in lokale restaurants te bestellen.

De gezonde pizza van IKC de Bosvlinder is ontwikkeld in samenwerking met Het Wapen van Schotland, eveneens gevestigd in Hooghalen. De kok van het restaurant heeft het basisrecept van de kinderen met een paar kleine aanpassingen nog iets gezonder gemaakt.

Wethouder Erjen Derks en vertegenwoordigers van Gezond in Midden-Drenthe meldden zich gisteren op de Bosvlinder om bekend te maken dat de kinderen met hun recept gewonnen hebben. Ze mogen deelnemen aan de kookworkshop ‘Buiten koken uit de natuur’, die wordt verzorgd door de boswachter. Het Wapen van Schotland heeft de sticker van het kindermenu op de deur geplakt, ten teken dat er nu weer een gezond kindermenu op de kaart staan. Ook Brasserie Diggels en Iers restaurant & pub de Turfsteker in Westerbork serveren het kindermenu.

Kinderen van IKC de Bosvlinder lezen in het kookboek met daarin ook hun recept (foto Gemeente Midden-Drenthe).