Een van de winnende teams.
Een van de winnende teams.

Geslaagde zomeravondclinic Football Skills Drenthe

Algemeen

BEILEN - Voetbalschool Football Skills Drenthe heeft vorige week een geslaagde zomeravondclinic gehouden op sportpark Noord-West in Beilen. De jeugdspelers kwamen uit geheel Midden-Drenthe.

Onder de bezielende leiding van een aantal trainers werden enthousiast partijtjes gespeeld. De teams waren aan elkaar gewaagd, waardoor het spannend was. Doordat de deelnemers afkomstig waren van verschillende verenigingen  werden er leuke contacten gelegd.

,,Deze kinderen zijn erg leergierig en pakken de aanwijzingen snel op. Het is super om het voetbal over te kunnen brengen aan deze kinderen”, aldus Niels Maagd, eigenaar van de voetbalschool. ,,Wij vinden dat je acties moet durven maken om jezelf te onderscheiden van de rest. Techniek is alles! Wij hebben daarin ook een maatschappelijke rol omdat wij vinden dat wij kinderen vertrouwen in zichzelf kunnen geven.”

De teams streden in toernooivorm om twee bokalen die beschikbaar waren gesteld door Sport 2000 Combi Sport uit Beilen. Veel ouders stonden langs de lijn te kijken naar de verrichtingen van hun kinderen. Ze konden tussendoor een kopje koffie drinken in de kantine van Fit Boys.

De avond was gekoppeld aan een goed doel, namelijk geld bijeen brengen voor  Bart Ham uit Balinge die dure medicijnen nodig heeft ter bestrijding van zijn taaislijmziekte. De netto-opbrengst van de clinic is aan de actie gedoneerd.

Trotse winnaars op het voetbalcomplex in Beilen.