Spier heeft weer een geluidsscherm, een Greenwall (foto Gemeente Midden-Drenthe).
Spier heeft weer een geluidsscherm, een Greenwall (foto Gemeente Midden-Drenthe).

Spier heeft weer een geluidsscherm

Algemeen

SPIER - Spier heeft vanaf vandaag weer een geluidsscherm. Zo’n 2,5 jaar na het instorten van het oude scherm, staat er een nieuw scherm. Geen schanskorven met stenen deze keer, maar een Greenwall.

De keuze voor een Greenwall is samen met het dorp gemaakt. ,,Een mooi moment voor het dorp en voor ons als gemeente”, zegt Wethouder Jan Schipper. ,,We hebben in de afgelopen periode heel nauw samengewerkt met een vertegenwoordiging van het dorp en dat heeft geleid tot dit resultaat.”

Ook Jan van der Heide is tevreden over  de samenwerking tussen de gemeente en het dorp: ,,Het is gelukt het gat te sluiten voor de bouwvak, dit conform afspraak. Wij zijn content met dit resultaat en de samenwerking met de gemeente. We zien dat er echt naar het dorp Spier geluisterd is, daarnaast hebben we inzicht gekregen in de complexe gemeentelijke procedures en daarmee meer begrip voor de soms stroperige processen gekregen.”

Na de bouwvakantie wordt het bouwterrein hersteld, zowel de openbare ruimte als de tuinen van de aanwonenden. In het najaar wordt dan nog de beplanting tegen het scherm aangebracht.

De gemeente en Spier hebben afgesproken dat in het najaar een geluidmeting wordt gedaan. Met deze meting wordt bepaald wat het effect van het scherm is op het geluid in het dorp. Dat gebeurt door metingen te doen in het dorp en op referentiepunten in de omgeving die niet achter de geluidswal liggen.