Afbeelding

Weekendje weg dankzij LTO Noord

Algemeen

DRENTHE - Door de versoepeling van de coronaregels zijn grote groepen weer welkom op de boerderij. Voor boeren met een groepsaccommodatie is dit goed nieuws. Om dit te vieren organiseert LTO Noord een prijsvraag.

Het afgelopen jaar was een zwaar jaar voor boerderijen met een groepsaccommodatie. Vanaf maart 2020 tot aan juni 2021 hebben de reserveringen nagenoeg stilgelegen. ,,Deze ondernemers zijn maanden aan inkomsten misgelopen. We moedigen dan ook iedereen aan om bij het boeken van een weekendje weg te denken aan een verblijf bij bij de boer”, aldus Linda de Groot, bestuurder van de vakgroep Multifunctionele Landbouw.

Met de prijsvraag kan een weekendje weg voor tien personen worden gewonnen. Om mee te doen dient men een bericht achter te laten op de Facebookpagina van LTO Noord. Dit kan tot 13 augustus. Een week later wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Nederland telt ruim ruim 400 agrarische groepsaccommodaties. Het gaat om bijvoorbeeld een vakantieboerderij, een trekkershut of een pipowagen. In 2018 werd de totale omzet van agrarische groepsaccommodaties geschat op 54 miljoen. Daaruit blijkt dat deze tak voor veel boeren en tuinders een serieus onderdeel van hun bedrijfsmodel is.