De delegatie van CDA Midden-Drenthe kreeg een warme ontvangst bij de voedselbank in Beilen (foto Karin Kappen).
De delegatie van CDA Midden-Drenthe kreeg een warme ontvangst bij de voedselbank in Beilen (foto Karin Kappen).

CDA Midden-Drenthe bij de Voedselbank in Beilen

Algemeen

BEILEN - CDA Midden-Drenthe heeft vorige week een werkbezoek gebracht aan de voedselbank in Beilen. De delegatie kreeg een rondleiding en uitleg over het werk van de hulporganisatie. Dat wordt steeds lastiger, zo was de boodschap.

,,Het is steeds lastiger om voedsel te krijgen”, aldus mevrouw Reitsma, coördinator van de voedselbank in Beilen. ,,Een aantal supermarkten heeft van bovenaf de opdracht gekregen om het voedsel dat voorheen aan de voedselbank werd gegeven, nu anders te verwerken. Om toch aan voldoende voorraad te komen gaan onze vrijwilligers onverschrokken door met het vragen van voedsel bij de plaatselijke winkels. Er zijn gelukkig veel organisaties en mensen die nog steeds voedsel en overige producten schenken. Er is wel een groot tekort aan vers voedsel.’’

Een andere uitdaging is dat mensen minder gemakkelijk de weg weten te vinden naar de voedselbank sinds de uitbraak van corona. ,,Een zorgelijke ontwikkeling”, zegt Reitsma, die erop wijst dat de toegang heel eenvoudig is. ,,Er is een telefoonnummer dat mensen kunnen bellen als men in aanmerking wil komen voor hulp van de voedselbank. Dat nummer is 06-25090828.’’

CDA-raadslid Ria Beukema heeft onlangs in de commissie Zorg en Welzijn vragen gesteld over de gang van zaken bij de voedselbank. ,,De voedselbank is belangrijk, niet alleen omdat er voedsel verstrekt  wordt aan mensen die dat hard nodig hebben, maar ook omdat er een oplossing gezocht wordt tegen armoede via de contacten met de sociaal raadsvrouw. Daarom wil het CDA dat de gemeente meewerkt aan de communicatie van de voedselbank zodat deze laagdrempelig gevonden kan worden”, aldus haar pleidooi. 

De CDA-delegatie toonde zich onder de indruk van de energie en bevlogenheid van de vrijwilligers van de voedselbank in Beilen. ,,Hoewel het natuurlijk jammer is dat voedselbanken nodig zijn, is het wel geweldig dat er nog steeds zoveel enthousiaste vrijwilligers zijn die hun schouders eronder willen zetten”, zo liet CDA-raadslid Karin Kappen namens de partij weten.