Afbeelding

GSBW bezorgd over vrijwilligerstekort bij sportclubs

Algemeen


MIDDEN-DRENTHE - Gemeentebelangen-Smilde-Beilen-Westerbork (GSBW) maakt zich zorgen over een gebrek aan vrijwilligers bij de sportclubs in Midden-Drenthe. De partij wil dat de gemeente gaat kijken wat hieraan te doen is.

GSBW heeft geconstateerd dat er diverse sportverenigingen zijn met een tekort aan vrijwilligers. ,,Door een gebrek aan scheidsrechters, kantinepersoneel enzovoort, wordt het voor de clubs steeds moeilijker alles draaiende te houden’’, aldus de partij in een brief aan het college. ,,Het was al een crime om vrijwilligers aan te trekken, maar nu er zoveel zijn afgehaakt is de nood hoog en ontstaat een nieuwe situatie.’’

GSBW vindt dat de gemeente Midden-Drenthe ‘een prima sportbeleid’ heeft en daarbij past volgens de partij aandacht voor dit groeiende probleem. Raadslid Niels Maagd zal hierover vragen stellen aan het college tijdens de raadsvergadering van 30 september. GSBW wil met name weten over hoe ernstig de situatie precies is in Midden-Drenthe en of gewerkt wordt aan extra maatregelen om het vrijwilligerstekort tegen te gaan.