Junior Rangers in het Drents Friese Wold, hier bezig met het maken van gipsafdrukken van diersporen.
Junior Rangers in het Drents Friese Wold, hier bezig met het maken van gipsafdrukken van diersporen.

Open dag Junior Rangers Drents Friese Wold

Algemeen

HOOGERSMILDE - De Junior Rangers van het Drents Friese Wold houden zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur een open dag in de bossen bij Hoogersmilde.

In het Nationaal Park Drentse Wold is een enthousiaste groep Junior Rangers actief. Zij gaan maandelijks samen op pad in het gebied om de natuur te beleven en ontdekken. De activiteiten zijn afwisselend, zoals bomen planten, de natuurwerkdag, Bushcraft, mierenonderzoek en vogels ringen. Ook aan EHBO in het bos en excursies begeleiden wordt aandacht besteed. Vast onderdeel is het jaarlijkse zomerkamp.

Junior Rangers zijn jongeren van 12 tot 18 jaar die weten wat het werk van een ‘ranger’ (boswachter) inhoudt. Ze voelen zich ambassadeur voor het nationaal park. In vele nationale parken in Nederland en Europa zijn groepen Junior Rangers actief. Er vinden uitwisselingen plaats tussen de verschillende groepen.

Zaterdag kan iedereen vanaf 9.00 uur kennismaken met de Junior-Rangers van het Drents Friese Wold. Er worden mini-workshops gegeven waarin Junior Rangers laten zien wat ze allemaal doen. Bijvoorbeeld vuur maken, hout hakken, diersporen herkennen en eten uit de natuur. Wie wil komen kan zich aanmelden op juniorrangers.dfw@gmail.com, waarna men een bericht krijgt over de exacte locatie.