FIT Boys deed er alles aan, maar kon een 5-0 nederlaag niet voorkomen (foto Ria de Vries).

FIT Boys kansloos tegen DVC Dedemsvaart

Algemeen

BEILEN - FIT Boys heeft zaterdag het uitduel tegen DVC Dedemsvaart met 5-0 verloren. Daarmee beleefde de derde klasser uit Beilen een valse start van de nieuwe competitie.

Trainer Otto Halmingh kon beschikken over elf selectiespelers, aangevuld met één speler van het tweede en drie van de JO19. DVC Dedemsvaart-keuzeheer Pim Donker heeft een selectie van veertig man en dat geeft de verhoudingen wel weer. ODC (zaterdag) en sv Dedemsvaart (zondag) zijn gefuseerd en dus zijn ook de twee eerste selecties samengevoegd.

FIT Boys probeerde zich te verweren door de ruimtes klein te maken en veel arbeid en strijd leveren. Na kregen de gasten hiervoor ook de complimenten van DVC Dedemsvaart, dat gewoon veel sterker was. Als in de 4e minuut scoorde Martijn Ballast uit een vrije trap de 1-0 voor de thuisclub. In de 13e minuut viel de 2-0 (Melvin Hulleman). FIT Boys herpakte zich hierna, stond verdedigend goed en Dedemsvaart kreeg weinig kansen. Dimitri Tempelman trof nog een keer doel en dat betekende een 3-0 ruststand.

In de tweede helft ging FIT Boys iets verder van het doel spelen en werd af en toe zelfs druk gezet. Daar had de Dedemsvaart-verdediging het lastig mee. Zo veroverde FIT Boys de bal regelmatig op de helft van de tegenstander en dit resulteerde in een handjevol mogelijkheden maar geen treffers. Tot de 68e minuut  bleef het 3-0, totdat andermaal Melvin Hulleman die de 4-0 liet aantekenen. Nog geen drie minuten later maakte dezelfde speler zijn hattrick compleet: 5-0.

De krachten bij FIT Boys-zijde vloeiden weg. Roan Koster (16 jaar) en Erwin Bron (18 jaar) kwamen Stefan Eefting (lichte hamstringklachten) en Jelmer van Dijk (moegestreden) vervangen. Er veranderde niets meer aan de stand.

Na afloop was er ter ere van de fusie een klein feestje waar de FIT Boys-selectie zich ook nog eens van zijn beste kant liet zien. Rond 20.30 uur werd de terugreis aanvaard. Komende zaterdag speelt thuis op Sportpark Noord-West tegen Hollandscheveld. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Moed.