Anneke Boers aan het werk met een agrarisch tafereel.
Anneke Boers aan het werk met een agrarisch tafereel.

Kunstschilder Anneke Boers exposeert in de Veldkei in Havelte

Algemeen

HAVELTE - Realistisch fijn-kunstschilder Anneke Boers uit Hoogersmilde exposeert tot 7 december in De Veldkei in Havelte. 

Van jongs af aan heeft het Boers zich aangetrokken gevoeld tot tekenen en schilderen. Na een lange periode van experimenten met diverse materialen, stijlen en stromingen kwam ze tot de conclusie dat het realistisch schilderen met olieverf haar het beste past. Hierin heeft ze zich dan ook sterk ontwikkeld. Ze heeft veel met en bij andere kunstschilders gewerkt en in de loop van de jaren haar eigen stijl ontwikkeld. Dit jaar hoopt ze de opleiding Realistische Fijnschildertechnieken bij de academie Art Partout af te ronden. Boers gelooft dat stilstaan achteruitgang betekent. Daarom gaat ze zich nu verder verdiepen en ontwikkelen in realistisch portretschilderen. 

Realisme is een kunststroming die in voorgaande eeuwen vooral ook door de grote meesters werd aangehangen. Na de uitvinding van het fototoestel nam deze vorm van schilderen sterk af. Nu groeit het aantal realistische kunstschilders weer. Boers kiest voor personen, dieren, voorwerpen en landschappen als onderwerpen voor haar schilderijen. Ze schildert zowel op doek, paneel als hout. Anneke Boers staat ook regelmatig op kunstmarkten en beurzen. Ze werkt ook in opdracht. 

De expositie in Havelte is te bekijken tijdens de openingstijden van De Veldkei.