Julian Boom wordt voor de wedstrijd gehuldigd door voorzitter Johan Boer. Hij heeft meer dan 150 wedstrijden in het eerste gespeeld.

FIT Boys onderuit tegen Hollandscheveld: 1-2

Algemeen

BEILEN - FIT Boys heeft zaterdag aan het kortste eind getrokken tegen Hollandscheveld. In Beilen werd het 1-2.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door de huldiging van Julian Boom, die vorig seizoen zijn 150e wedstrijd in FIT Boys 1 speelde. Door het stilleggen van de competitie kon de bijbehorende oorkonde nu pas worden uitgereikt door voorzitter Johan Boer.

Het team van trainer Otto Halmingh kon met de sterkste opstelling starten en speelde in het eerste half uur prima, Hollandscheveld had wel veel de bal maar de thuisploeg kreeg de grootste kansen. In de 23e minuut viel de 1-0 toen Lars Hilberts, terug van een blessure, er op links vandoor ging. Hij ging de zestien binnen, passeerde een tegenstander en scoorde met een droge schuiver.

FIT Boys kreeg korte tijd later nog twee honderd procent-kansen. Jelmer van Dijk kon na een pass van Lars Hilberts alleen op de Hollandscheveld-keeper af gaan. Hij probeerde een stiftje, maar die poging strandde in schoonheid. Kort daarna was het weer Lars Hilberts die kon aanleggen. Zijn harde schot belandde op de paal. Hierna kantelde de wedstrijd en hadden de gasten uit Hollandscheveld het beste van het spel.

In de tweede helft bleef Hollandscheveld aanzetten. FIT Boys kwam er niet meer uit en de gelijkmaker hing in de lucht. De 1-1 viel in de 49e minuut, doordat niet resoluut werd ingegrepen.

De moegestreden Jelmer van Dijk werd vervangen door Martijn de Vries en even later kwam Daniël van der West voor Lars Hilberts. Het spelbeeld veranderde niet en het was Hollandscheveld dat het meeste creëerde. FIT Boys loerde op de counter en was dichtbij de beslissende treffer. Stefan Eefting stuitte op de keeper maar kon de rebound eenvoudig in het lege doel schieten. In plaats van een zachte schuiver die zeker de 2-1 had opgeleverd, produceerde Eefting een hard schot dat op de lat eindigde.

Hollandscheveld zette in de slotfase nog één keer aan en had wal succes: 1-2. FIT Boys-trainer Otto Halmingh wisselde daarop aanvallend. Verdediger Lars de Boer ging naar de kant en aanvaller Ivo van Ewijk kwam voor hem in de ploeg. De Beilenaren namen volop risico, maar bleven met lege handen staan.

Het staartje van de wedstrijd was extra vervelend. Vlak voor tijd maakte Matthijs Bonnen de scheidsrechter duidelijk dat hij het niet eens was met een beslissing, maar hij deed dat dusdanig dat hij de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Met tien man was het slotoffensief van FIT Boys vruchteloos.

Komende zaterdag speelt FIT Boys uit tegen Klazienaveen. Het duel begint om 15.00 uur.

FIT Boys speelt de bal rond. Hollandscheveld komt er hier niet aan te pas.