Vreugde bij FIT Boys na de treffer van Ivo van Ewijk (foto Ria de Vries).

FIT Boys blijft puntloos na nederlaag tegen Klazienaveen

Algemeen

BEILEN - FIT Boys heeft zaterdag het uitduel tegen Klazienaveen verloren. Het werd 3-1, waardoor de mannen van trainer Otto Halmingh nog steeds puntloos zijn.

FIT Boys kon niet in de sterkste formatie aantreden door blessures van Gerald Haandrikman en Jako van Faassen en een schorsing van Matthijs Bonnen. Bij Klazienaveen was de situatie met achttien afwezigen zelfs nog een stuk slechter. Toch was van meet af aan duidelijk dat Klazienaveen de betere ploeg was. FIT Boys speelde teruggetrokken en gokte op een snelle uitval. Dat lukte af en toe goed, want Klazienaveen oogde wat nerveus, met name achterin.

In de 12e minuut gaf de verdediging van Klazienaveen niet thuis en lag het volledig open. Daniël van der West ging er op links vandoor en had oog voor de mee opgekomen Ivo van Ewijk. Die toonde zich een waar ijskonijn. Hij schoot niet direct, maar kapte de bal af en plaatste de bal uiterst koel in de rechter hoek: 0-1.

Even leek een verrassing in de maak, maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Jesse Habing kreeg de bal in de zestien met de tegenstander in de rug. Hij draaide handig en schoot uit de draai raak. Hierna maakte Klazienaveen aanspraak op meer en het was een FIT Boys-keeper Niels van der West te danken dat de rust met 1-1 bereikt werd.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. FIT Boys toonde strijdlust en Klazienaveen bleef aandringen. Langzaam aan vloeiden de krachten bij de bezoekers weg. Daniël van der West werd gewisseld en voor hem kwam Corné van de Berg. In de 64e minuut viel dan toch de 2-1, gemaakt door Roan Bruinsma. Hierna wisselde Halmingh nog Ivo van Ewijk voor Jelmer van Dijk en Stefan Eefting voor de 16-jarige debutant Koen de Vries. Laatste man Mike Jonink ging in de spits spelen en achterin werd er één-op-één gespeeld. Het kwam daadwerkelijk tot een soort van slotoffensief van FIT Boys met kleine mogelijkheden maar geen honderd procent-kansen.

Nu kon Klazienaveen counteren en dat leidde in de 90e minuut tot de 3-1 door Aaron Brinks. Door de nederlaag blijft FIT Boys puntloos, maar Otto Halmingh was na de wedstrijd in de kleedkamer duidelijk tegen zijn ploeg: ,,We hebben een ongelooflijke inzet en strijd aan de dag gelegd en ik kan niemand iets verwijten. Hiermee kunnen we verder en zullen de eerste punten niet lang op zich laten wachten.”

De eerstvolgende kans om dit waar te maken is komende zaterdag als thuis tegen Avereest wordt aangetreden. De aanvang is 14.30 uur.