Afbeelding

Gemeente Midden-Drenthe komt gedupeerden toeslagenaffaire tegemoet

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Inwoners van Midden-Drenthe die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire, hoeven een eventuele nog openstaande schuld aan de gemeente niet terug te betalen. Het college van b en w heeft besloten om deze schulden kwijt te schelden. 

Per 1 januari treedt de Verzamelwet hersteloperatie toeslagen in werking. Deze wet maakt het mogelijk om de schulden van gedupeerden bij publieke uitvoeringsorganisaties kwijt te schelden. Het college van Midden-Drenthe wil niet wachten op de invoering van de wet en kiest nu al  voor kwijtschelding.

Wethouder Jan Schipper: ,,Wij vinden het belangrijk om mensen nu alvast de zekerheid te geven dat de schuld aan ons in ieder geval niet terugbetaald hoeft te worden. Het gaat in Midden-Drenthe weliswaar niet om grote bedragen, maar het kan toch voor een stukje rust zorgen.” 

Bij de gemeente zijn 60 gedupeerden van de toeslagenaffaire bekend. Deze staan op een lijst van de Belastingdienst of hebben zichzelf bij de gemeente gemeld. Wethouder Schipper: ,,Wij hebben met iedereen contact gehad en gevraagd of en hoe we hen konden helpen. Acht van hen hebben een schuld open staan bij de gemeente, die schelden wij nu kwijt. Daar waar nodig hebben we mensen in contact gebracht met onze sociaal raadsvrouw of budgetconsulent voor hulp, ondersteuning en advies.” 

Inwoners van Midden-Drenthe die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire, maar nog geen contact hebben gehad met de gemeente, kunnen zich alsnog melden bij de budgetconsulent van de gemeente. Zij kijkt dan samen met de ouders of en op welke manier de gemeente hulp kan bieden.