Adriaan van Dis, de auteur van 'De Wandelaar'.
Adriaan van Dis, de auteur van 'De Wandelaar'.

Gratis boek van Adriaan van Dis in bibliotheken

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - De bibliotheken in Nederland staan in november in het teken van Nederlands Leest. Tijdens deze campagne wordt de aandacht gevestigd op de positieve effecten van lezen en kan iedereen gratis het boek ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis ophalen.

In ‘De Wandelaar’ krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. 

Het boek is gratis af te halen in de bibliotheken door zowel leden als niet-leden. De voorraad is echter beperkt en op is op. Het boek is ook beschikbaar als e-book en als luisterboek via de online bibliotheek.

In de bibliotheek in Beilen spreekt Jelle Brandt Corstius op donderdag 25 november vanaf 20.00 uur over het ‘Over de grens’, dit jaar het thema van Nederland Leest. Ook het boek van Van Dis haakt in op dit onderwerp. De lezing is voor iedereen ook online bij te wonen. Meer informatie hierover volgt nog.