Duel om de bal bij FIT Boys - SVN '69 (foto Ria de Vries).

FIT Boys pakt eerste punt van het seizoen

Algemeen

BEILEN - FIT Boys heeft zaterdag het eerste punt van dit seizoen binnengesleept. Tegen SVN ‘69 bleef het op eigen terrein 0-0.

Beide ploegen kunnen in de 3e klasse tot nog toe geen potten breken. SVN ‘69 stond voor aanvang van het duel op slechts twee punten en de thuisploeg zag daarom volop kansen op succes. FIT Boys startte dan ook erg aanvallend en had veel balbezit. Echte kansen leverde dit niet op en gaandeweg kwam SVN ‘69 beter in de wedstrijd.

Doordat beide keepers uitstekend op dreef waren, bleef het 0-0. FIT Boys-keeper Niels van der West moest in de eerste helft één keer echt aan de bak in een, toen een SVN’69 -speler alleen voor hem op dook. Hij verkleinde het doel uitstekend en zat net met de hand aan de bal zodat deze naast ging. Beide ploegen gingen met de brilstand aan de thee.

In de rust bleef Lars de Boer achter in de kleedkamer en kwam Jako van Faassen voor hem in het veld. In de tweede helft voetbalden beide ploegen zonder echte kansen te creëren. FIT Boys wisselde nog tweemaal. Johan Vriesema en Daniël van der West gingen naar de kant en werden vervangen door Corné van der Berg en Roan Koster. De thuisploeg perste er vervolgens nog een slotoffensief uit en kreeg ook enkele goede kansen. Tot treffers leidde het niet, want of het vizier stond niet scherp of de assistent-scheidsrechter van SVN ‘69 stak er een stokje voor (in de lucht).

Scheidsrechter Nino Beerens reageerde door zelf ter hoogte van de laatste linie te lopen en onterechte vlagsignalen te negeren. Er kwamen kansen, maar Stefan Eefting en Matthijs Bonnen wisten deze niet te verzilveren, ook door goed keeperswerk. Aan de andere kant wist SVN’69 ook nog wat kansjes te creëren, maar daar hield FIT Boys-keeper Niels van der West zijn ploeg op de been. Zo bleef het 0-0.

Zaterdag speelt FIT Boys op Sportpark Westbroek tegen FC Ommen.

Ondanks dat er veel diepte in het spel van de thuisploeg zat, bleven treffers uit (foto Ria de Vries).