FIT Boys ging tegen FC Ommen strijdend ten onder (foto Maurits Beuling).

FC Ommen maatje te groot voor FIT Boys

Algemeen

OMMEN - FIT Boys is zaterdag met 4-0 onderuit gegaan tegen FC Ommen. Bij de rust stond het 2-0.

Fusieclub FC Ommen heeft 1200 leden, een brede selectie en de ambitie om naar de 2e klasse te promoveren. Het verschil met FIT Boys is groot, want daar heeft coach Otto Halmingh flink moeten verjongen om op een selectie van 18 man uit te komen. Het was zaterdag in Ommen dus een beetje David tegen Goliath en dat was ook op het veld te zien.

FC Ommen nam het initiatief en FIT Boys trok zich terug. Al na 9 minuten viel de openingstreffer. Een van de FC Ommen-voorwaartsen werd licht getoucheerd in de zestien door Ivo van Ewijk en dat betekende een strafschop en de 1-0.

FIT Boys probeerde tevergeefs met snelle uitvallen voor gevaar te zorgen. FC Ommen kwam in de 31e minuut op 2-0 na een diepe bal op Rik Jan de Groot. Bij de aanname sprong de bal hoog op, waarna de spits het leer met een halve omhaal perfect raakte. Een streep in de kruising was het gevolg: 2-0. Een goal van de buitgencategorie.

In de rust bleef Ivo van Ewijk achter in de kleedkamer en kwam spits Daniël van der West er bij. FIT Boys ging met laatste man Matthijs Bonnen voor de verdediging spelen en centrale middenvelder Julian Boom kort achter de spits. Dit leidde wel tot veel balbezit op de helft van Ommen, maar geen echte uitgespeelde kansen. Stefan Eefting probeerde het met een schot van afstand,  maar de bal werd overgetikt door de Ommen-keeper. Ook Jako van Faassen probeerde hij van afstand, maar zonder succes.

Aan de andere kant gaf FIT Boys veel ruimte weg en liep FC Ommen via Damon Nouri (67e minuut) en Tom Simons (81e minuut) uit naar 4-0. Een terechte overwinning voor de thuisploeg, die duidelijk een maatje te groot wasvoor FIT Boys dat wel dapper ten strijde trok.

Komende zaterdag is FIT Boys vrij en zaterdag 20 november speelt de ploeg thuis op Sportpark Noord-West tegen Vitesse ‘63.