Tineke Posthoorn is de beoogd lijsttrekker van de PvdA in Midden-Drenthe.
Tineke Posthoorn is de beoogd lijsttrekker van de PvdA in Midden-Drenthe.

Tineke Posthoorn lijsttrekker PvdA Midden-Drenthe

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Tineke Posthoorn is door het bestuur voorgedragen als lijsttrekker van de PvdA in Midden-Drenthe bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wethouder Dennis Bouwman (42) is opnieuw kandidaat voor het wethouderschap. 

Tineke Posthoorn (60) uit Wijster is bezig aan haar eerste periode in de gemeenteraad van Midden-Drenthe. Ze is woordvoerder op het gebied van wonen en duurzaamheid. Daarnaast is ze secretaris van de fractie.

Het bestuur ziet in Posthoorn de meest geschikte kandidaat voor het lijsttrekkerschap. ,,Zij heeft laten zien zich thuis te voelen in politiek Midden-Drenthe en op te komen voor de belangen van de inwoners in zowel de grote als de kleine kernen. Daarbij is ze verbindend en weet ze de standpunten van de PvdA duidelijk naar voren te brengen.” Ook Dennis Bouwman heeft het in de afgelopen periode volgens het PvdA-bestuur prima gedaan. ,,Hij heeft zich bewezen als betrouwbaar en betrokken bestuurder die ambities in de praktijk weet te brengen”, zo wordt gesteld.

De PvdA gaat de verkiezingsstrijd in maart aan met een flink vernieuwde kandidatenlijst. Op de tweede plaats staat nieuwkomer Anne Souren (40) uit Beilen. Zij is opgeleid als verpleegkundige en is momenteel teammanager bij GGZ Drenthe. Op de derde plek staat ook een nieuwkomer, Ramon van der Sleen (34) uit Nieuw-Balinge. Hij werkt als verkoopadviseur en heeft maatschappelijke ervaring als voorzitter van Dorpshuis De Heugte in Nieuw-Balinge. Op plek vier staat het ervaren raadslid Jan Beugel (66) uit Westerbork, die werkt als postbode en momenteel de rol van plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad vervult.

Op plek vijf en zes staan volgens de partij ‘twee talenten voor de toekomst’. Nummer vijf is Rense Kamstra (30). Hij woont momenteel nog in Beilen, maar verhuist in 2022 naar Smilde. In het dagelijks leven werkt hij als beleidsadviseur ruimte en gebiedsontwikkeling voor de Gemeente Eemsdelta. Op zes staat Patricia Lauffer (18) uit Beilen. Zij studeert journalistiek aan Hogeschool Windesheim en is maatschappelijk actief als ambassadeur voor ONE.

Plek zeven is voor zittend gemeenteraadslid Dirk Jasper Keegstra (44) uit Hooghalen. Hij is werkzaam als gebiedsregisseur bij de gemeente Midden-Groningen. Na acht jaar raadslidmaatschap maakt hij graag ruimte voor vernieuwing. Op acht staat het ervaren oud-Statenlid Juul Mustamu uit Bovensmilde. Zij is maatschappelijk actief voor de Molukse wijk en het Buurtinfohuis in Bovensmilde en bestuurslid van huurdersplatform MEVM van woningcorporatie Actium.

Huidig fractievoorzitter Joop Kramer neemt na zo’n twaalf jaar raadslidmaatschap afscheid van de actieve politiek. Hij is één van de lijstduwers en zal op de achtergrond betrokken blijven. De leden van de PvdA zullen op 7 december de uiteindelijke beslissing nemen over de kandidatenlijst.