Sinterklaas komt zaterdag 27 november naar Bovensmilde (archieffoto Oranje Feest Vereniging Bovensmilde).
Sinterklaas komt zaterdag 27 november naar Bovensmilde (archieffoto Oranje Feest Vereniging Bovensmilde).

Sinterklaas komt naar Bovensmilde

Algemeen

BOVENSMILDE - Sinterklaas komt zaterdag 27 november naar Bovensmilde. Hij zal samen met zijn Pieten een rondrit door het dorp maken.

Behalve de Sint en zijn helpers maken ook de circusartiesten van Bombari, CS-riders met hun motoren en een Pietenband deel uit van de stoet. In verband met de coronaregels is het niet toegestaan achter de optocht aan te lopen. Publiek dat de Sint wil verwelkomen, kan een plekje langs de route zoeken en daar blijven staan. 

De rondrit start om 14.00 uur in de Floralaan. Daarna is de route als volgt: Zonnedauw, Witterweg, Rozenstraat, Esdoornlaan, Ribesstraat, Burgemeester Gerritsstraat, H.P. Sickensstraat, Dopheide, Borstelgras, Riegheide en Kraaiheide. De bewoners in deze straten is gevraagd versiering op te hangen om alles extra feestelijk te maken. Ook zou de Sint het leuk vinden als de kinderen verkleed langs de route staan.

De organisatie van de intocht is in handen van de Oranje Feest Vereniging Bovensmilde. Die heeft gezorgd dat er dit jaar ook weer een liedje gemaakt is om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen. Bij dit liedje is een leuk filmpje en dansje gemaakt. Kinderen kunnen het liedje en bijbehorend dansje instuderen voor de Sint. Het liedje heet de ‘Pieten Pokie’ en is te vinden op www.ofvbovensmilde.nl.

Sinterklaas zal de kinderen tot en met acht jaar die lid zijn van de Oranje Feest Vereniging Bovensmilde verrassen met een cadeau. Zij kunnen dit geschenk vanaf 15.15 uur ophalen bij MFA De Spil. Daarbij gelden de volgende coronaregels: houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar; draag tijdens het gehele cadeau-afhaalmoment een mondkapje; per gezin dienen de kinderen begeleid worden door maximaal een persoon ouder dan zestien jaar.