De uitreiking van de eerste exemplaren (foto's Gemeente Midden-Drenthe).
De uitreiking van de eerste exemplaren (foto's Gemeente Midden-Drenthe).

College Midden-Drenthe zet eigen succesen op een rij

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Het college van Midden-Drenthe heeft de balans opgemaakt. Er is in kaart gebracht welke projecten in deze bestuursperiode allemaal volgens plan gerealiseerd zijn.

Begin 2019 presenteerden B en W het uitvoeringsprogramma ‘Midden-Drenthe, dat bouwen we met elkaar’ . Daarin werd uiteengezet wat het college allemaal wilde realiseren. Er is nu een opvouwbare gemeentekaart gemaakt, waarop eenvoudig is te zien wat er daadwerkelijk van alle plannen is terechtgekomen. De eerste exemplaren zijn deze week overhandigd aan een aantal personen die nauw bij de betrokken projecten waren. Het gaat om initiatieven op het gebied van onderwijs, klimaat, sport, woningbouw, zorg en gezondheid, dienstverlening, economie en toerisme. 

Kees Kuik van energiecoöperatie Midden-Drenthe ontving van wethouder Jan Schipper het eerste exemplaar. Collega wethouder Erjen Derks ging langs bij de locatiedirecteuren Simon Bijl (IKC G.A. de Ridder) en Gerjan Peeneman (CKC Beatrix) in Beilen. Wethouder Dennis Bouwman reisde af naar dorpshuis De Heugte in Nieuw-Balinge. Daar overhandigde hij een eerste exemplaar van de kaart aan José Post van Contactpunt Mantelzorg. Dick Dijkstra van Recreatieschap Drenthe mocht een eerste exemplaar van de kaart aannemen uit handen van wethouder Jan Batelaan. 

De gemeentekaarten zijn af te halen op een aantal plekken in Midden-Drenthe, zoals bij dorpshuizen en verzorgingstehuizen. Ook is een gratis exemplaar af te halen bij het gemeentehuis. Daarnaast is een online versie van de kaart beschikbaar. Deze bevat meer informatie over de verschillende projecten en is te raadplegen via www.MiddenDrenthe.nl/BouwenMetElkaar.