Een van de werkstukken van strovlechtster Hennie Peeks.
Een van de werkstukken van strovlechtster Hennie Peeks.

Gezelligheid en sfeer bij Winterfair in Orvelte

Algemeen

ORVELTE - In Orvelte wordt zaterdag en zondag een Winterfair gehouden. De winkeltjes in het museumdorp organiseren sfeervolle activiteiten, op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. 

Ook de Tourist Info in Orvelte doet mee. De vrijwilligers zorgen voor wat extra gezelligheid in de winkel. Het informatiepunt wordt sfeervol versierd en er zijn speciale gasten uitgenodigd. Zo komt op zaterdag de jonge onderneemster van Daisy Jewels in de Tourist Info. Zij verkoopt onder andere sieraden, kerstkaarten, wenskaarten, zelfgemaakte kaarsen en kleurrijke collages. Ook is het mogelijk zelf gemaakte foto’s direct te laten uitprinten. Zondag komen de dames Frieda en Ingrid extra sfeer brengen met voorwerpen van glas en spullen uit grootmoederstijd.

Tourist Info organiseert ook extra activiteiten tijdens de kerstmarkt in Orvelte op 18 en 19 december. Op de zaterdag is Daisy Jewels weer aanwezig en op zaterdag en zondag is strovlechtster Hennie Peeks present. Zij maakt bijzondere kunstwerken en voorwerpen van stro. Dit oude ambacht stamt al uit de tijd van 7000 jaar voor Christus, toen van stro afgodsbeelden werden gemaakt. Deze werden gemaakt voor Ceres, de godin van het koren, om haar te bedanken voor een goede oogst. Peeks maakt in Orvelte voorwerpen die in het teken staan van de Kerst.