FIT Boys zoekt de aanval tegen Vitesse 63, maar kan hier weinig uitrichten (foto Ria de Vries).

FIT Boys weet Vitesse 63 niet te verrassen

Algemeen

BEILEN - FIT Boys heeft zaterdag op eigen veld een 1-4 nederlaag geleden tegen Vitesse 63 uit Koekange. In de beginfase leek het daar echter niet op en was de ploeg uit Beilen volop gevaarlijk.

De equipe van trainer Otto Halmingh speelde vanaf het begin om te winnen. Er werd vooral op de helft van de gasten gevoetbald en ook het creëren van kansen lukte verrassend goed. Al na 21 seconden stond het 1-0 door toedoen van Jelmer van Dijk. De spits pikte een doorgeschoten bal op en ging alleen op het vijandelijke doel af. Eén op één met de Vitesse-keeper maakte hij geen fout.

In het eerste halfuur van de eerste helft wist Vitesse niet wat ze met de tactiek van FIT Boys aan moest. Daarna kwamen de gasten beter in het spel en werd gebruik gemaakt van de ruimte achter de verdediging van FIT Boys. Bij snelle uitvallen begon ook Vitesse gevaar te stichten. Dat resulteerde in een treffer, die echter door de prima leidende scheidsrechter Achammachi werd afgekeurd vanwege het aanvallen van de keeper in de vijf meter.

Kort voor de rust werd het toch gelijk. Een voorzet van links belandde precies op het hoofd van spits Aron Westert en hij kopte keurig tegendraads in. Keeper Niels van der West was kansloos: 1-1. In de 42e minuut was het weer raak. Een ongevaarlijke voorzet leek nergens heen te gaan, totdat een FIT Boys-speler de bal met de arm toucheerde en deze bij de tweede paal binnen vloog: 1-2.

Na de rust kwam Stefan Eefting de moegestreden Martijn de Vries vervangen. FIT Boys veranderde niet van tactiek en speelde om gelijk te maken. Lang kon het nog alle kanten op, maar het doek viel feitelijk voor FIT Boys in de 76e minuut. Ruben Westert scoorde de 1-3 voor Vitesse.

In de slotfase kwamen Mike Jonink en Corné van den Berg nog binnen de lijnen voor Jelmer van Dijk en Jako van Faassen. FIT Boys bleef gaan voor een beter resultaat en zag Matthijs Bonnen een honderd procent-kans missen. Hij kwam na een prima pass van Stefan Eefting alleen voor de keeper, maar schoot met over de deklat.

Vitesse consolideerde en FIT Boys drong aan, totdat opnieuw een eigen doelpunt aan alle illusies een eind maakte. Keeper Niels van der West kwam goed uit bij een aanval van Vitesse en schoot de bal weg, maar deze kwam op de rug van medespeler Thijs Oosting. De bal caramboleerde zo in het eigen doel: 1-4. Direct daarna floot scheidsrechter Achammachi voor het einde.

Komende zaterdag moet FIT Boys uit naar Hoogeveen.