Afbeelding

Drenthe plant 30.000 nieuwe bomen en struiken

Algemeen

DRENTHE - Op verschillende plaatsen in Drenthe wordt de komende weken een recordhoeveelheid bomen en struiken geplant. Het gaat om 30.000 stuks, die worden geleverd door Landschapsbeheer Drenthe in het kader van een stimuleringsregeling.

Bij Landschapsbeheer Drenthe zijn circa 200 aanvragen ingediend door erfeigenaren, bewonersinitiatieven en vrijwilligersgroepen. Het nieuwe groen wordt aangeplant door bewoners- en vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor de vergroening van hun eigen woon- en leefomgeving. Dit leidt tot vermindering van de hoeveelheid CO2 in de lucht en versterking van de biodiversiteit.

Verschillende Drentse gemeentes kennen een stimuleringsregeling, die het bewonersgroepen mogelijk maakt beplanting en advies te krijgen van Landschapsbeheer Drenthe. Ook voor particulieren zijn er mogelijkheden. Op verschillende plekken in de provincie ondersteunt Landschapsbeheer Drenthe grondeigenaren bij het natuurvriendelijk maken van hun erf. Dit verhoogt de biodiversiteit en het erf sluit beter aan bij het Drentse cultuurlandschap.

Dankzij het groeiende aantal initiatieven in de provincie ziet Landschapsbeheer Drenthe een forse toename in de aanvragen voor het bestellen van plantgoed. Het aantal van 200 aanvragen voor circa 30.000 bomen en struiken  is een record.

Het plantgoed dat door Landschapsbeheer Drenthe beschikbaar is gesteld, is inheems, autochtoon en zoveel mogelijk passend bij de streek. Het zijn bomen en struiken die van oorsprong in de provincie groeien, geschikt zijn voor de bodemomstandigheden en thuis horen Drenthe.