Afbeelding

Provincie Drenthe zoekt kandidaten voor culturele prijs

Algemeen

DRENTHE - De provincie Drenthe is de zoektocht gestart naar de volgende winnaar van de Culturele Prijs van Drenthe. Deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt en volgend jaar is het weer zover.

De Culturele Prijs van Drenthe is een oeuvreprijs en een blijk van waardering voor jarenlange prestaties in één of meerdere kunstdisciplines. Kandidaten kunnen tot 10 januari aangemeld worden via cultuurprijzen.drenthe.nl.

In aanmerking komen personen, groepen of instellingen die zich onderscheiden op het gebied van architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie, dans, muziek, fotografie en film, vormgeving en design, theater en letteren. De winnaar van de prijs laat zich enerzijds inspireren door Drenthe, anderzijds verrijkt deze in belangrijke mate het culturele landschap van Drenthe. De vorige winnaar is zanger Daniël Lohues. Daarvoor ging de prijs naar fotograaf Harry Cock, architect Cor Kalfsbeek en schrijver Gerard Stout.

De feestelijke prijsuitreiking is op maandag 11 april. Dan zal ook Daniël Lohues gehuldigd worden. Deze uitreiking was door de coronamaatregelen uitgesteld. De Culturele Prijs van Drenthe bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een bronzen legpenning.