Duel om de bal tijdens de ontmoeting Hoogeveen - FIT Boys (foto Ria de Vries).

Hoogeveen twee maatjes te groot voor FIT Boys

Sport

BEILEN - FIT Boys is zaterdag hard onderuit gegaan bij Hoogeveen. De ploeg van trainer Otto Halmingh moest een 7-0 nederlaag slikken. Bij rust stond het al 6-0.

Hoogeveen heeft de ambitie uitgesproken om tweedeklasser te worden.  Afgaand op het spel van zaterdag zou de ploeg daarin moeiteloos kunnen meedraaien. De accommodatie is echter nog niet klaar voor de promotie, want de huidige kunstgrasmat is oud en hard en volgens iedereen zeker niet tweede klasse waardig.

Hoewel het bij vlagen leek dat FIT Boys goed kon meevoetballen, liep de thuisploeg gemakkelijk uit. Hoogeveen zette twee keer gedurende vijf minuten aan en scoorde voor de rust in totaal zes keer. Het was raak in de 12e, 14e en 17e minuut  en daarna nog eens drie keer in de 36e, 42e en 43e minuut. FIT Boys gaf met name op het middenveld te veel ruimte weg en een nederlaag met dubbele cijfers dreigde.

In de rust werden de back Arjan Keizer en Thijs Oosting gewisseld voor Johan Vriesema en Lars de Boer. Ook werd er gehamerd op duelkracht, met name op het middenveld. Dat had het beoogde effect. FIT Boys zat er veel korter op en liet zich niet meer zo makkelijk de kaas van het brood eten. Sterker nog, het creëerde zelf ook een aantal goede kansen. Een zuiver doelpunt, na een combinatie tussen Ivo van Ewijk en Stefan Eefting, werd ten onrechte afgekeurd. En toen Ivo van Ewijk het de keeper op de rand zestien lastig maakte, hield de sluitpost vast en had de bal op de stip gekund. Scheidsrechter Bouw, oud-speler van FIT Boys 1 in de tachtiger jaren, floot niet en liet sowieso veel doorgaan.

Rond het uur kwamen Corné van der Berg en Ivo van Ewijk de moegestreden Lars Hilberts en Daniël van der West vervangen. FIT Boys kreeg nog twee goede kansen, maar scoren lukte niet. Aan de andere kant had Hoogeveen het vizier niet op scherp staan en Niels van der West keepte weer een uitstekende wedstrijd. Toen hij een vrije bal met een katachtige reflex uit de kruising tikte, had zelfs de Hoogeveen-keeper daar bewondering en een klein applausje voor over. Hoogeveen scoorde nog een keer en bracht zo de eindstand op 7 - 0.

Voor FIT Boys staat komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen ZZVV op het programma. De kans dat de winterstop nu al begint, is echter erg groot. Van het kabinet ligt mag er na 17.00 uur niet meer getraind worden en dus is door voetballen volgens veel clubs niet verantwoord. Het woord is nu aan de KNVB.